/ tilbage

Flow 2 - Viseult koncept

Vi skulle, i grupper, vælge en musiker, og lave det visuelle udtyk for en ny udgivelse. Vi skulle lave reseach på kunstneren og vælge hvilken retning den ny udgivelse skulle gå i. Som minimum skulle vi lave en landingpage, en bannerreklame, et vinylcover og en banner i en musiktjeneste.

Jeg arbejdede primært i:

  • Illustrator
  • Photoshop
  • Figma


Hvad jeg lærte

Designprocessens opbyggelse
Designprincipper i opbygning af web
Nye funktioner i Figma, Photoshop og Illustrator

Projektet

Vi blev inddelt i grupper ud fra hvilken musik vi personligt godt kunne lide.
Jeg kom i gruppe med tre medstuderende som også havde valgt The Weeknd som emne.

Til at starte med brainstormede og researchede vi en masse. Hvilken stil har han i sine tidligere udgivelser. The Weeknd, fandt vi ud af, har en cyklus hvor han starte "forfra" hvert 5 år. Derfor var det helt perfekt for os at kunne gå i en ny retning. Også ud fra hans seneste album "the Dawn" som nærmest er et soundtrack til sin død, en guide hen til det hensides.
Derfor valgte vi at den nye ugivelse skulle være en for for genfødsel, og efter en brainstorm, endte vi med at at hans nye album skulle hedde "breathe again".

Processen hen mod at have var turbolent. Vi fik vikelig prøvet kræfter med dobbelt dimond teorien, hvor at vi først samler alt det info og ideer vi kan og så snævre vi det ind, tester og derefter samler nye ideer, og snævre det ind igen, hvor vi nu er tættere på det færdige resultat.
Vi arbejdede godt sammen i gruppen, og alle ideer blev taget godt imod. Vi stod med to gode bud til frontcoveret, og da vi gik med bud et blev bud 2 til spotify banner, og topbanner på landingpagen.
På pladecoveret var vi nemlig heldige at finde et billede af ham med en iltmaske, vi photoshoppede billedet så det passede med de blå/pinke farver i havde valgt.
Vores landingpage skulle være en one-page, og kun til denne kampange af den nye udgivelse.

Bannerreklamen, tænkte vi skulle være et co-lab med Spotify som gerne ville skabe opmærksomhed om deres kode man kan scanne.
Coveret blev udarbejdet både i Photoshop og i Illustrator, hvor vi fik leget med effekter og fonte.
Da det var et stort projekt, blev opgaverne uddelt. Jeg påtog mig Illustrator, hvor jeg opsatte vores elementer på diverse devices. Jeg var med i udarbejdelsen af vores Figma hvor jeg lavede effekter som LP der ruller ud ved hovereffekt, og flipcover.

Genovervejelser og forbedringer

Efter at have fået feedback, er der få ting jeg ville have gjort anderledes.
Selve processen vil jeg ikke have lavet om på. Jeg synes vi arbejde godt, og var alle de rigtige faser igennem. Vi havde tid nok til at være lidt med ind over alle elementer. Men uddeligerede også for at optimere processen, da vi havde en deadline.
Derfor er jeg også godt tilfreds med vores slutprodukt.

Den eneste ting jeg ville ændre, skulle være bannerreklamen. Der var det fra udgangspunkt givet at det skulle være den store skærm ved lyngbyvejen, man skulle lave en reklame til. Der passede vores scan-reklame ikke så godt ind.
Derfor har jeg efterfølgende lavet en version som skulle være ved et busstopsted, hvor folk venter og har tid til at scanne og lytte. (se billed over, af busreklame)