/ tilbage

Flow 4 - Some videoproduktion

Vi skulle, i grupper, vælge et bæredygtigt projekt, og producere 3 videoer (hhv. 5sek., 15sek & 30sek.) og lave en landingpage i Figma eller HTML/CSS.

Jeg arbejdede i:

  • Premier Pro
  • Adobe Rush
  • Figma
  • Illustrator


Hvad jeg lærte

Præproduktion
Produktion
& Post produktion af video

Projektet

Vi blev indelt i tilfældige grupper, og jeg kom i gruppe med to medstuderende.
Vores emne blev et fiktivt co-lab mellem den non-profit organisation Projekt dåseringe (som indsamler dåseringe og sender til Asien hvor de udvinder titanium til proteser, til mennesker i fattige områder) og Carlsberg. Vi tænkte at det ville være et projekt som Carlsberg potentielt ville støtte. Da det ville skabe mersalg for dem.

Vi startede med at brainstorme og lave et videokoncept, og kom frem til de tre videoers indhold.

  • 5 sek - åbning af øl.
  • 15 sek - mand vågner og tager en reperationsbajer, skip til mand med protese
  • 30 sek - mand køber øl, tager til fest, føler sig heldig med sin kyssebillet, fejler, skip til mand med protese der har glæde af dåseringen.

Vi lavede storyboard, manus og shotliste, og filmede med en iphone i 4k 60fps.
På optagerdagen optog vi på villavej, supermarked, skolen og privat opgang og entre. Vi filmede små korte sekvenser, da vi ville remme den unge målgruppe, så videoen behøvede et hvis tempo. Det var også en filmstil som Carlsberg i forvejen gjorde brug af.
De fleste klip er i neutral view, og medium close-up til close-up frames.
Af kamerabevægelser brugte vi primært panning og zoom, da det gav et liv og god bevægelse i videoerne.

Vores post produktion foregik i Premier Pro og Adobe Rush. Vi fandt 3 lydklip på Pixabay, med et godt tempo, som kunne passe til vores tre videoer.
På Pexels fandt jeg et godt klip af en gående med protese.
Videoerne blev klippet sammen så de passede med beatet i musikken, og tekst tilføjede vi i Rush. Vi havde svært ved at finde ud af tekstbehandlingen i PR.

Til projektet skulle vi lave en landigpage for vores kampange, hvor forbrugeren kunne finde mere information og videoerne var tilgængelige. her brugte vi Figma til at lave en prototype af siden. Vi tog udgangspunkt i Carlsbergs farver og fonte, og lavede nye ikoner til beskrivelse af projektet, fra øl til protese. Dem lavede jeg i Illustrator.

Genovervejelser og forbedringer

Samarbejdet gik rigtig godt, og vi var hurtige til at eksekvere og få skudt nogle gode klip. Jeg synes vi fik humor ind i alle film, som jeg synes er vigtig for at fange opmærksomheden.
Der var ikke meget feedback ved fremlæggelsen, men egne overvejelser efterfølgende har jeg et par punkter jeg ville have gjort lidt anderledes.
Teksten i videoerne ville jeg gerne have brugt Carlsbergs egen, og lavede effekten på tekstten lidt om så den "poppede frem", og ikke nedefra og op.
Der var desværre ikk enok fotoudstyr til alle grupper, så vi havde desværre ikke noget stabilisator på kameraet, som havde været godt på at få mere stabile optagelser.

Jeg ville på 5sek. videoen have Projekt Dåseringes logo vist, så man bedre kunne se samarbejdet. 5 sek er ikke lang tid så den skulle bare vække en nysgerrighed. Jeg ville også have skudt det første klip, hvor dåsen stod istedet for at blive holdt, da det ville have givet et mere stabilt billede, når den blev åbnet.